Do poháru vložíme zmrzlinu, obložíme jahodami, plátky broskve a hroznovým vínem, navršíme ozdobný kopec šlehačky, z boku zlehka přelijeme salkem (nemusí být), ozdobíme melounem, kiwim, pomerančem a z boku šlehačku přelijeme polevou, kterou umícháme za tepla ze silného čaje a moučkového cukru tak, aby vznikla hustá tekutina.
Na cca 10 kopečků zmrzliny:
Zalijeme čajové lístky studenou vodou a necháme je asi půl hodiny louhovat, aby si čaj uchoval vůni a chuť. Lístky vyhodíme, čaj zakryjeme a vychladíme.
Ze žloutků vyšleháme žlutý krém, pak do nich postupně smícháme cukr. Odložíme je stranou.
Do malé hlubší pánve nalijeme pivo, šálek šlehačky a jemně vše promícháme. Ohříváme směs na středím plameni, dokud se nezačnou kolem okraje a uprostřed pánve tvořit bublinky. Snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut, promícháváme.
Uvařenou směr vlijeme do žloutkového krému, ovšem musíme si dávat pozor aby se loutky nesrazily. Tomu zabráníme tak, že budeme směs lít pomalu a opatrně. Zahříváme na mírném plameni, průběžně krém mícháme než zhoustne a bude držet na vařečce, poté ho stáhneme z plamene a vmícháme vanilku. Necháme krém mírně vychladnout, nalijeme ho do skleněné mísy, zakryjeme sáčkem a vložíme na 4 hodiny do ledničky.
Vyndáme vychladlou směr z ledničky, vmícháme vychlazený čaj, citronovou kůru a muškátový oříšek. Našleháme zbývající šlehačku a jemně jí vmícháme do vychlazené směsi. Nalijeme směs do mísy a necháme zmrazit (nebo do elektrického zmrzlinového stroje).
Přihlášení k odběru novinek.
Kolbenova 997/5g
190 00 Praha 9-Vysočany
tel.: +420 774 885 855
tel.: +420 774 885 858
e-mail: [javascript protected email]