Nápoje z Maté jsou známy především pro své povzbuzující účinky a způsobů přípravy je několik. Například klasický horký nápoj z Maté (Chimarrão) v tradiční nádobě z tykve (Kalabasa).
Existuje také způsob přípravy zvaný „Tereré“, jehož charakteristická příprava patří do horkých a vlhkých dní v Jižní Americe (především v oblastech Paraguay, Argentina a Brazílie) k tradičním osvěžujícím nápojům, kde se těší velké oblibě místních obyvatel. Takový ledový nápoj z Maté připravený metodou Tereré vás příjemně osvěží, uhasí žízeň a zásobí vás potřebnou energií do horkého dne, nehledě na to, že Maté je zdrojem mnoha užitečných vitamínů a minerálů.
Tradiční způsob přípravy Tereré je jakýmsi rituálem pro místní obyvatele v Jižní Americe, připravuje se do nádoby zvané „Guampa“. Rozdíl v tradičních nádobách je značný:
Ať už si připravíte nápoj Tereré do jakékoliv nádoby, rozhodně to nijak nesníží požitek z pití tohoto osvěžujícího nápoje. Příprava se skládá z několika jednoduchých kroků, nemálo podobných tradiční přípravě. Zásadní rozdíl je hlavně v teplotě vody kde na klasický horký způsob se využívá voda horká – vařící a na Tereré naopak ledová.
Jednoduchá příprava jednoho litru nápoje Tereré:
Pokud nemáte vhodnou nádobu se sítkem, abyste mohli nápoj přelít bez zbytečných zbytků Maté, tak doporučujeme French Press, který poslouží stejně tak dobře na přípravu jak Tereré, tak i vaší kávy.
Přihlášení k odběru novinek.
Kolbenova 997/5g
190 00 Praha 9-Vysočany
tel.: +420 774 885 855
tel.: +420 774 885 858
e-mail: [javascript protected email]