Čajový obřad z této země je synonymem snahy o dokonalost obsahu a formy. Kniha zenového mnicha Eisaie z roku 1211 popisuje vliv čaje na zdraví těla i ducha. Od té doby až do 14tého století se popíjel drcený zelený čaj. Při jeho výrobě je oxidace zastavena párou. Čajový obřad se stal nedílnou součástí života japonské šlechty. Po 14tém století se z Číny dovezl výrobní postup ukončení oxidace nad suchým teplem, tedy pražením. Čaj se postupně stal nedílnou součástí japonské společnosti. Například Sencha byla na japonský trh uvedena v roce 1740. Od počátku 20tého století se začal čaj zpracovávat s pomocí techniky. Díky současným moderním technologiím je při výrobním postupu maximálně využit potenciál sklizených listů. Čajový obřad stále hraje ve společnosti velice důležitou úlohu, stejně jako popíjení čaje při všech příležitostech.
Dárkové balení obsahuje dózu na čaj, rooibos a papírové filtry…
Přihlášení k odběru novinek.
Kolbenova 997/5g
190 00 Praha 9-Vysočany
tel.: +420 774 885 855
tel.: +420 774 885 858
e-mail: [javascript protected email]