Pěstování čaje bylo rozšířené v druhé polovině 19tého století. Od roku 1920 japonští imigranti začali znovu čaj produkovat. Vzhledem k podmínkám má nižší kvalitu a proto je v současnosti používán většinou pro výrobu "Ice tea" a podobných nápojů na export. Pro Brazílii a Jižní Ameriku jsou však typické bylinné čaje, ovocné a hlavně nálev z listů Cesmíny paraguayské zvaný Maté. Nápoj obsahuje velké množství minerálů, vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek. Celodenní popíjení je možné díky následující přípravě (zde uvádíme ve zkratce): do kalabasy vložíme bombillu a kolem ní do dvou třetin výšky nasypeme listy. Místo kolem stélky zalijeme troškou horké vody. Aniž bychom s bombillou hýbali, upíjíme. Na stejné místo postupně přidáváme vodu. Nálev tak není koncentrovaný, o kalabasu si nepálíme ruce a můžeme popíjet celý den.
Porcelánová konvička Zaara se sítkem a integrovanou pokličkou z nerezové…
Přihlášení k odběru novinek.
Kolbenova 997/5g
190 00 Praha 9-Vysočany
tel.: +420 774 885 855
tel.: +420 774 885 858
e-mail: [javascript protected email]